Τα δύο τρίτα όσων ταλαιπωρούνται από άσθμα έχουν και τουλάχιστον άλλη μια αλλεργία, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Annals of Allergy, Asthma & Immunology, το επίσημο έντυπο της Αμερικανικής Αλλεργιολογικής Εταιρίας (ACCAAI).

Οι αμερικανοί ερευνητές ανέλυσαν τα στοιχεία από 2.573 ενήλικες και διαπίστωσαν ότι ένα εντυπωσιακό ποσοστό της τάξεως του 75% των ενηλίκων με άσθμα ηλικίας 20-40 ετών, καθώς και το 65% των ενηλίκων με άσθμα ηλικίας 55 ετών ή περισσότερο έχουν τουλάχιστον άλλη μια αλλεργία.

Το άσθμα συχνά συσχετίζεται με τα παιδιά, ωστόσο δεν είναι σπάνιο μεταξύ ενηλίκων άνω των 60 ετών, όπου εκτιμάται ότι εκδηλώνεται στο 5-7%, αν και το ποσοστό αυτό μάλλον είναι μικρότερο από το πραγματικό, επειδή συχνά δεν γίνεται η διάγνωση.

«Τόσο το άσθμα όσο και οι αλλεργίες μπορεί να εκδηλωθούν σε οποιαδήποτε ηλικία και είναι σοβαρές καταστάσεις για τις οποίες ο ασθενής πρέπει να απευθυνθεί στον αλλεργιολόγο», επισημαίνει ο πρόεδρος της ACCAAI, αλλεργιολόγος, Richard Weber.

Πηγή: vita.gr