Μια νέα μελέτη υποστήριξε ότι οι γυναίκες μπορεί να απειληθούν με πρόωρο θάνατο σε περίπτωση που κάνουν λίγο σεξ, διατρέχοντας 70% αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο Journal of Psychosexual Health από ερευνητές του Πανεπιστημίου Walden στη Μινεσότα, όπου ανέλυσαν στοιχεία της Εθνικής Έρευνας Υγείας και Διατροφής 14.542 Αμερικανών ενηλίκων άνω των 20 ετών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες θα μπορούσαν να επωφεληθούν από το να κάνουν σεξ περισσότερο από μία φορά κάθε επτά ημέρες. «Η σεξουαλική δραστηριότητα είναι σημαντική για τη συνολική καρδιαγγειακή υγεία, πιθανώς λόγω της μείωσης της μεταβλητότητας του καρδιακού ρυθμού και της αύξησης της ροής του αίματος», έγραψαν χαρακτηριστικά.

Με βάση τα δεδομένα που συνέλεξαν, διαπίστωσαν πως η κατάθλιψη, όταν συνδυαζόταν με χαμηλή σεξουαλική συχνότητα, οδηγούσε σε υψηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας. «Η θεωρία είναι πως η κατάθλιψη επηρεάζει τους άνδρες με διαφορετικούς τρόπους από ό,τι τις γυναίκες. Είναι κάτι που οδηγεί σε πιο αυξημένη θνησιμότητα λόγω των επιπτώσεων στην υγεία», είπε επικεφαλής συγγραφέας Dr. Srikanta Banerjee.

Σεξ

Εξηγόντας το σκεπτικό, σημείωσε πως οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται από το σεξ θα μπορούσαν να είναι το κλειδί για την πρόληψη των αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία. «Έτσι, ίσως το σεξ είναι πιο αποτελεσματικό λόγω της σοβαρότητας του τρόπου με τον οποίο η κατάθλιψη επηρεάζει τις γυναίκες», είπε ο ερευνητής.

Επίσης, υποστήριξε ότι το πολύ σεξ θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο θνησιμότητας των ανδρών κατά έξι φορές, σε σύγκριση με τις γυναίκες. «Αυτό δείχνει ότι η σεξουαλική συχνότητα αλληλεπιδρά με το φύλο για την αύξηση της θνησιμότητας. Οι συνέπειες είναι ότι με την αντιμετώπιση της σεξουαλικής συχνότητας μπορούν να αντιμετωπιστούν πιο άμεσα άλλες ανισότητες στην υγεία», ανέφερε η έρευνα.