Μειωμένο είναι φέτος το κόστος του τραπεζιού της Σαρακοστής κατά περίπου 4% σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εμπόρων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, για το κιλό τα καλαμάρια τα φρέσκα η μεταβολή της τιμής 2014-2013 είναι -3,33% για τα κατεψυγμένα τα καλαμάρια η μεταβολή είναι -9,52%, για το φρέσκο το χταπόδι -7,81% , για το κατεψυγμένο χταπόδι 3,33% για τα μύδια 2%, για τις γαρίδες μεσαίες κατεψυγμένες -10,42% και συνολικά το κόστος των θαλασσινών που προαναφέρθηκαν με βάση τις τιμές στην Κεντρική ιχθυαγορά Αθηνών είναι 64,4 ευρώ και η μεταβολή φέτος σε σχέση με πέρυσι είναι -3,95%.

Ακόμη, από την έρευνα των εμπόρων η τιμή στο ταραμά (φθηνός) δεν παρουσιάζει μεταβολή είναι για το κιλό 5,50 ευρώ το τεμάχιο η λαγάνα διατηρεί επίσης την ίδια τιμή 2,80 ευρώ, οι ελιές Καλαμών το κιλό κοστίζουν 4,05 ευρώ (1,25%) ο χαλβάς (μη συσκευασμένος) 7,60 ευρώ το κιλό (2,70%) τα ντολμαδάκια κονσέρβα το μισό κιλό 2,20 ευρώ (-12%), το τουρσί χύμα 2,40 ευρώ το κιλό (20%) και το κόστος των συνολικών αυτών προϊόντων ανέρχεται στα 24,55 ευρώ και παρουσιάζεται μία αύξηση 1,44%.

Το συνολικό κόστος του Σαρακοστιανού τραπεζιού σύμφωνα με τους εμπόρους είναι 88,95 ευρώ.