Πλήθος Ρουμάνων επισκεπτών συγκέντρωσε η εκθεσιακή συμμετοχή της προ του Άθω περιοχής στη διεθνή τουριστική έκθεση T.T.R. του Βουκουρεστίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Romexpo από τις 14 μέχρι τις 17 Μαρτίου 2013. 

Σκοπός της συγκεκριμένης συμμετοχής ήταν η συντήρηση της υφιστάμενης κατάστασης και του υπάρχοντος κλίματος σε ό,τι αφορά το μαζικό τουρισμό και τη διακίνησή του μέσω τουριστικών γραφείων – μελών του Οργανισμού.

Επιπρόσθετα, το marketing plan του 2013, αναφερόμενο στη ρουμανική αγορά, επικεντρώνεται στην προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού, οι οποίες από πέρυσι προσελκύουν στην περιοχή όχι μόνο μαζικούς επισκέπτες, αλλά και:

– ειδικό κοινό,

– μεμονωμένους ταξιδευτές ή ομάδες αυτών, καθώς και

– ανώτερης οικονομικής τάξης επισκέπτες.

Με βάση αυτήν την παράμετρο η προβολή της περιοχής κινήθηκε – για μία ακόμη – φορά θεματικά, εστιάζοντας στο Mount Athos Area Gourmet 2013, η επίσημη έναρξη του οποίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε δύο περίπου μήνες.

Στο πλαίσιο της εν γένει προώθησης της διοργάνωσης στη Ρουμανία, τον επόμενο μήνα το gourmet «μαγειρεύει» στην πόλη Sinajia, προβάλλοντας menu, πιάτα και γεύσεις της εβδομαδιαίας ενότητας με τίτλο «Η κουζίνα των αλησμόνητων πατρίδων».