Με αφορμή την πρώτη έκθεση REAL ESTATE στην Ελλάδα συνομιλήσαμε με τον Κωστή Μοσχονά, εμπνευστή της ΑREXPO, που συστήνεται ως η έκθεση που θα γίνει θεσμός, θα ταυτιστεί με το Real Estate και θα εδραιωθεί ως το «σπίτι» της αγοράς ακινήτων.

Συνέντευξη στην Ελεάνα Κηπουρού

– Πώς οδηγηθήκατε σε μια έκθεση Real Estate;

H ιδέα για την Athens Real Estate Expo πηγαίνει πίσω λίγα χρόνια. Παρατηρώντας την αγορά και τις ραγδαίες εξελίξεις στο τομέα των κτηματομεσιτικών και τη συμβολή στη γενικότερη οικονομία της χώρας, μοιραία εντοπίσαμε το κενό που υπήρχε όσον αφορά στην ενημέρωση για τον κλάδο και την οργάνωση.

Αυτό ακριβώς το κενό ήρθε να καλύψει η ΑREXPO 2019.

– Ποιοι είναι οι στόχοι της AREXPO που θέλετε να πετύχετε;

Ας ξεκινήσουμε με ένα στόχο που έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό και δεν είναι άλλος από την συγκέντρωση των καλύτερων επαγγελματιών του κλάδου. Στην πρώτη μας προσπάθεια δίνουν δυναμικό παρών πάνω από 100 εκθέτες, που προέρχονται από χώρους όπως ο μεσιτικός, ο αρχιτεκτονικός και ο εμπορικός κλάδος, καθώς και ο κλάδος των ασφαλίσεων.

Επίσης με την υποστήριξη των επιμελητηρίων, στοχεύουμε στην επίτευξη ενός ακόμα κύριου στόχου, που επικεντρώνεται στην εξωστρέφεια και στις νέες συνεργασίες.

Αυτό που στοχεύουμε όμως πιο έντονα είναι να φέρουμε τον επισκέπτη κοντά σε όλες τις εξελίξεις και τα trends της αγοράς. Με αυτή την αφορμή και στα πλαίσια των εγκαινίων, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7/6 και η πρώτη ανοιχτή συζήτηση γύρω από το «Σήμερα και το αύριο της αγοράς ακινήτων στην Ελλάδα».

– Η συζήτηση για το «Σήμερα και το αύριο της αγοράς ακινήτων στην Ελλάδα» τι θεματικές σκοπεύει να καλύψει;

Στόχος της συγκεκριμένης συζήτησης είναι η ενημέρωση γύρω από την παρούσα κατάσταση με δεδομένα και αριθμούς, ώστε να παρουσιαστούν στο σύνολό τους οι ραγδαίες εξελίξεις του κλάδου των ακινήτων, ο οποίος αδιαμφισβήτητα αποτελεί σημαντικό πυλώνα της οικονομίας της χώρας.

Ομιλητές της επιστημονικής κοινότητας, του επιχειρηματικού και ασφαλιστικού κλάδου και του real estate, θα παρουσιάσουν  τα στοιχεία που θα διαμορφώσουν την αγορά ακινήτων.

Στη συζήτηση θα θιχτούν επίκαιρα θέματα όπως το φαινόμενο της Golden Visa, το μέλλον των τουριστικών ακινήτων, οι αλλαγές στις φοροτεχνικές διαδικασίες, το digital transformation του Real Estate, τα προγράμματα πράσινης ανάπτυξης και πολλά άλλα. Θέλουμε να είναι μια διαδραστική και ουσιαστική συζήτηση που θα απαντήσει όλα τα ερωτήματα γύρω από την αγορά ακινήτων.

Η έκθεση ATHENS REAL ESTATE EXPO θα πραγματοποιηθεί στις 7-9/6 στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Maroussi στο Μαρούσι (Λεφ, Κηφισίας 39, Μαρούσι 151 23)