Συγκλονιστικά είναι τα πλάνα από βίντεο που δείχνουν τη στιγμή της ένοπλης ληστείας σε γηροκομείο στην περιοχή Ρυσίου στη Θεσσαλονίκη το 2020.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών, εξιχνίασαν την υπόθεση αυτή και η ΕΡΤ εξασφάλισε το συγκλονιστικό βίντεο με τις στιγμές τρόμου που έζησαν στα χέρια των ληστών ο ιδιοκτήτης και μια υπάλληλος του ιδρύματος.

Σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία

Συγκεκριμένα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο εμπλεκομένων δραστών. Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 35 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ως προς την υπόθεση, οι προαναφερόμενοι άντρες, μαζί με συνεργούς τους, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν παράνομα σε χώρους της εν λόγω επιχείρησης και με απειλή πολεμικού τυφεκίου, σιδερολοστού και βαριοπούλας, αλλά και χρήση σωματικής βίας, ακινητοποίησαν υπάλληλο και έναν εκ των ιδιοκτητών και αφαίρεσαν βαλίτσα που περιείχε ανιχνευτή μετάλλων, δύο ρολόγια και κοσμήματα. Είχαν διαφύγει με όχημα όπου τους ανέμενε συνεργός τους, που έφερε αυτόματο όπλο.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Έζησαν τον τρόμο στα χέρια των ληστών

Όπως φαίνεται και στο βίντεο οι δράστες κυνηγούν τον ιδιοκτήτη του γηροκομείου με τα όπλα ανά χείρας, ενώ απειλούν μια νοσηλεύτρια που συναντούν μπροστά τους και απειλώντας την, την οδηγούν στον κάτω όροφο.