Σε τέσσερεις συλλήψεις προχώρησε χθες η Αστυνομία στο πλαίσιο ποδοσφαιρικού αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο στάδιο ΟΑΚΑ, μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Μπότεφ για τα προκριματικά του Europa League.

Πρόκειται για άτομα ηλικίας 26, 23, 22 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, την αντιμετώπιση βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις καθώς και για τις φωτοβολίδες και τα πυροτεχνήματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια ελέγχων εξωτερικά του γηπέδου, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ο 26χρονος και ο 23χρονος, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν -κατά περίπτωση- και κατασχέθηκαν, -2- αυτοσχέδια τσιγάρα που περιείχαν ανακατεμένα με καπνό φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρος 2 γραμμαρίων καθώς και παρασκεύασμα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) συνολικού μεικτού βάρους 1,4 γραμμαρίων.

Επιπλέον, από άλλους αστυνομικούς εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα ο 22χρονος και μετά τη λήξη αυτού ο 21χρονος, οι οποίοι όπως προέκυψε, μέσω παρακολούθησης – ελέγχου του συστήματος διαχείρισης καμερών, κατά τη διάρκεια του αγώνα, κατείχαν και χρησιμοποίησαν από κοινού, βεγγαλικό χειρός ναυτικής χρήσης, ενώ στη συνέχεια ο 21χρονος χρησιμοποίησε και δεύτερο όμοιο βεγγαλικό.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση «η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει εντατικά τους ελέγχους για την αντιμετώπιση της βίας στους αθλητικούς χώρους στο πλαίσιο, τόσο της προληπτικής, όσο και της κατασταλτικής δράσης».

Πηγή: ΑΠΕ