Η Θεσσαλονικιά Φωτεινή Παυλίδου πέρασε πρώτη στο τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ.

Η βαθμολογία που πέτυχε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ήταν άριστη και τα μόρια που συγκέντρωσε άγγιξαν τις 19.580.

«Εξαρχής είχα αποφασίσει ότι θέλω να γίνω γιατρός, από το Γυμνάσιο κιόλας. Μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον επάγγελμα. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελα να μείνω Θεσσαλονίκη, αλλά το ξανασκέφτηκα μετά και την ανακοίνωση των βαθμολογιών και έβαλα πρώτη επιλογή την πόλη μου“, ανέφερε μιλώντας στο thestival.gr η νεαρή κοπέλα.

H Φωτεινή Παυλίδου επισημαίνει πως είχε ένα αυστηρό πρόγραμμα κάθε μέρα, αλλά το “σημαντικό είναι οι πολλές ώρες διαβάσματος.

Η ίδια παρακολουθούσε μαθήματα και σε φροντιστήριο, πλην αυτών στο σχολείο, κυρίως τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου.

Μετά από μία εξαιρετικά απαιτητική χρονιά, η Φωτεινή Παυλίδου πήρε την παρέα της και ταξίδεψαν μέχρι την όμορφη Ίο, για μερικές ημέρες χαλάρωσης, ξεγνοιασιάς και διασκέδασης.

Στο νησί των Κυκλάδων τη βρήκε και η ανακοίνωση της μεγάλης της επιτυχίας και ήταν κάτι που την αιφνιδίασε. «Δεν περίμενα ότι θα βγουν χθες τα αποτελέσματα. Περίμενα ότι πιάνω τα μόρια, ο χρόνος ήταν έκπληξη για μένα», λέει χαρακτηριστικά.

Μέχρι να ξεκινήσουν τα μαθήματα της σχολής της, η Φωτεινή θα προσπαθήσει να περνά χαλαρά τον χρόνο της και να απολαμβάνει ήρεμη την καθημερινότητά της. «Στόχος μου είναι αρχικά να τελειώσω τη σχολή και για τα υπόλοιπα βλέπουμε. Όλοι πίστευαν πως είναι ένα επάγγελμα που μου ταιριάζει.
Παρόλο που φαίνεται πολύ δύσκολο, είναι κάτι που μπορεί να συμβεί».

Τέλος, για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων της επόμενης χρονιάς, η νεαρή κοπέλα τους συμβουλεύει να περάσουν ωραία το καλοκαίρι τους, καθώς έχουν ακόμη αρκετό χρόνο για να διορθώσουν τα όποια λάθη και κενά τους.