«Φωτιές» έχει ανάψει στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων η φημολογία ότι προωθείται η κατάργηση του Εφετείου Δυτικής Κρήτης στο πλαίσιο συγχώνευσης των δημοσίων υπηρεσιών.

Με βάση τις πληροφορίες που κυκλοφορούν, προτείνεται η κατάργηση του Εφετείου Χανίων καθώς προωθείται μόνο η λειτουργία των Εφετείων στην έδρα κάθε περιφέρειας.

«Να μας φέρετε το Εφετείο πίσω, αν ισχύουν οι πληροφορίες» ανέφερε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, Δημήτρης Ποντικάκης.

Η αλήθεια είναι ότι και στο Ηράκλειο ακούστηκαν οι σχετικές φήμες πριν από λίγες ημέρες, ωστόσο ουδείς ασχολήθηκε σοβαρά με το θέμα, εκτιμώντας ότι είναι ανυπόστατες, όπως γράφει το Cretalive.gr.

Πάντως χθες, μετά και τις δηλώσεις του κ. Ποντικάκη, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου δεν μετέχει και ούτε γνωρίζει την φημολογία η οποία κατά τον κ. πρόεδρο του Δ.Σ. Χανίων κάνει λόγο για κατάργηση του Εφετείου Δυτικής Κρήτης και συγχώνευση του με το Εφετείο της Ανατολικής. Σε κάθε περίπτωση παραπέμπουμε στην ομιλία του Προέδρου μας κατά τα εγκαίνια του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, η οποία και καθορίζει την θέση του Δ.Σ.Η περί του ότι επιθυμία και πρόθεση μας είναι το Εφετείο που λειτουργεί στα Χανιά να παραμείνει εκεί για πάντα».