Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Θεσσαλονίκης προσφέρει γνώσεις σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου, μέσα από προγράμματα επιστημονικών διαλέξεων στους τομείς της Ιστορίας, της Θεολογίας, της Οικονομίας, της Ιατρικής, της Νομικής και της Οικολογίας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:
• Σήμερα (Τρίτη) 15 Μαρτίου, στις 19.00, στον κύκλο της Θεολογίας, στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (πλ. Ιπποδρομίου), ο Λέκτορας του τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ., κ. Ιωάννης Κουρεμπελές, θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Στοιχεία του σύγχρονου αθεϊσμού».

• Σήμερα (Τρίτη) 15 Μαρτίου, στις 17:30 στον κύκλο της Διοίκησης και Οικονομίας, στην αίθουσα Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Εθν. Αμύνης 27), ο Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων – Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, κ. Ανδρέας Ανδρονικίδης, θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Οι Κοινωνικές Διατάσεις του Μάρκετινγκ στο Πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης».

• Σήμερα (Τρίτη) 15 Μαρτίου, στις 19:30 στον κύκλο της Ιατρικής – Βιολογίας – Ψυχολογίας – AIDS, στην αίθουσα Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Εθν. Αμύνης 27), η Αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ, κ. Αναστασία Κουβάτση, θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Προβληματισμοί για την παροχή διαγνωστικών γενετικών αναλύσεων απευθείας στον καταναλωτή».

• Την Πέμπτη 17 Μαρτίου, στις 18.00, στον κύκλο του Περιβάλλοντος και της Οικολογίας, στην αίθουσα διαλέξεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθν. Αμύνης 27), ο Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ. κ. Αλκιβιάδης Μπάης, θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Κλιματική αλλαγή: Η ατμόσφαιρα τον 21ο αιώνα».

• Την Πέμπτη 17 Μαρτίου, στις 19.00, στον κύκλο της Νομικής, στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (πλ. Ιπποδρομίου), η Διδάκτωρ Νομικής του Α.Π.Θ., κ. Μαρία Τατάγια, θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Περίγραμμα του Δικαίου των Μονών. Εξωκοσμικές οντότητες ή οργανωμένοι σχηματισμοί;».

• Την Πέμπτη 17 Μαρτίου, στις 19.30, στον κύκλο της Ιστορίας – Αρχαιολογίας – Τέχνης, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη