Μαραθώνια ήταν η απολογία του ζευγαριού που κατηγορείται για τη δολοφονία του 64χρονου Νίκου μετά από γλέντι βάφτισης στην Αρκαδία.

Και οι δύο επέμεναν ότι βρίσκονταν σε άμυνα και ο 41χρονος κατηγορούμενος υποστήριξε ότι προσπάθησε να προστατεύσει τη γυναίκα του.

Το ζευγάρι μπήκε στο δικαστικό μέγαρο λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι, έχοντας καλύψει τα πρόσωπά τους. Επανέλαβαν όσα είπαν και στις πρώτες καταθέσεις τους στην αστυνομία, ότι δηλαδή το θύμα παρενόχλησε λεκτικά τη σύζυγο και ότι τους ακολούθησε στο αυτοκίνητο, όπου έγινε η συμπλοκή.

«Με έπιασε από τη μέση και μου είπε ότι του αρέσω»

«Περίπου 01:00 με 01:30 και ενώ το μαγαζί είχε λίγο κόσμο, αφού οι συγγενείς μας που ήταν στη βάφτιση είχαν φύγει όλοι, βγήκα από τον εσωτερικό χώρο που ήμουν και πήγα να στρίψω ένα τσιγάρο να καπνίσω. Τότε ήταν που με πλησίασε ο 64χρονος, με έπιασε από τη μέση και μου είπε “Τώρα που έχω πιει μπορώ να στο πω, για σένα ήρθα στο μαγαζί, μου αρέσεις”. Το γεγονός αυτό με θορύβησε πάρα πολύ και άμεσα πήγα έπιασα τον άντρα μου και του είπα να φύγουμε αμέσως από το σημείο» υποστήριξε στην απολογία της η 34χρονη, σύμφωνα με το Star.

 «Ήμουν σε άμυνα, δεν ήθελα να του κάνω κακό» είπε ο 41χρονος

Ο 41χρονος από την πλευρά του παραδέχθηκε ότι χτύπησε το θύμα αλλά όπως είπε: «Ήμουν σε άμυνα, δεν ήθελα να του κάνω κακό».

Στην απολογία του περιέγραψε και τις κινήσεις του, αφού επέστρεψε στην πλατεία μετά τον ξυλοδαρμό: «Εκεί άκουσα πολίτες να λένε ότι έχει σφυγμό. Μετά από 10 λεπτά περίπου είδα το ασθενοφόρο να είναι στην πλατεία και να τον παραλαμβάνει. Λυπάμαι πολύ για τον άνθρωπο που χάθηκε έτσι, όμως μου είναι αδιανόητο ότι αυτό έγινε από τις δικές μου πράξεις».

 «Άκουσα τον 41χρονο να λέει “Τη γυναίκα μου ρε; Τη γυναίκα μου;”»

Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει πέντε αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, ενώ στη σημερινή διαδικασία κατέθεσαν και άλλοι τρεις.

«Είδα τον 64χρονο ότι έσκυψε από το παράθυρο του συνοδηγού, χωρίς να δω αν την άνοιξε ο 64χρονος ή ο άλλος άντρας και ο συνοδηγός βγήκε έξω και άρχισε να φωνάζει δυνατά “Τη  γυναίκα μου ρε; Τη γυναίκα μου;”. Εκεί άρχισαν να σπρώχνονται και πιάστηκαν στα χέρια και οι δύο με κεφαλοκλείδωμα, ο ένας στον άλλον και πέσανε μαζί στον δρόμο  2-3 μέτρα μακριά από το αμάξι» έχει καταθέσει αυτόπτης μάρτυρας, που βοήθησε τις Αρχές να καταλάβουν τι συνέβη το μοιραίο βράδυ, σύμφωνα πάντα με το Star.

Το απόγευμα της Τετάρτης, συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον 64χρονο.