Μια μυστηριώδης σφαίρα φωτός με μεγάλη λαμπερή ουρά εθεάθη να πετάει στον ουρανό της Νέας Υόρκης, νωρίς το πρωί της Τρίτης, πυροδοτώντας θεωρίες ότι οι εξωγήινοι ετοιμάζονταν να προσγειωθούν.

Οι συνωμοσιολόγοι είχαν δίκιο: το παράξενο αντικείμενο ήταν στην πραγματικότητα ένα διαστημόπλοιο, αλλά στο εσωτερικό του δεν επέβαιναν μικρά πράσινα ανθρωπάκια.

Το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε στην Πενσιλβάνια, λίγο μετά την εκτόξευση του Polaris Dawn από τον Διαστημικό Σταθμό Κένεντι στη Φλόριντα στις 5:23 π.μ., μεταφέροντας επιστήμονες της NASA και έναν τολμηρό πολίτη, που θα είναι οι πρώτοι μη αστροναύτες που θα πραγματοποιήσουν διαστημικό περίπατο.

Το πλήρωμα, συμπεριλαμβανομένου του -για δεύτερη φορά- διαστημικού επιβάτη, δισεκατομμυριούχου Jared Isaacman, θα περάσει τις επόμενες πέντε ημέρες στο διάστημα.

Όπως αναφέρει η nypost, οι κάτοικοι της ανατολικής ακτής μπορούσαν να δουν το διαστημόπλοιο να ανεβαίνει σταθερά στον ουρανό.

Ο διαστημικός περίπατος, που θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος ενώ βρίσκεται σε τροχιά, έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη.

Το πλήρωμα των τεσσάρων ατόμων είναι εξοπλισμένο με τις πιο πρόσφατες στολές περιπάτου της SpaceX, δεδομένου ότι ολόκληρη η κάψουλα Dragon θα αποσυμπιεστεί κατά τη διάρκεια του δίωρου διαστημικού περιπάτου, εκθέτοντας ολόκληρο το πλήρωμα στο αδυσώπητο διαστημικό κενό.