Μια ολιγόλεπτη νεροποντή που έπεσε πριν από λίγη ώρα στο κέντρο της Αθήνας ήταν αρκετή προκειμένου να πλημμυρίσει το υπόγειο πάρκινγκ της Βουλής των Ελλήνων.

Οι αποκλειστικές εικόνες και τα βίντεο που εξασφάλισε το Newsbeast αποτυπώνουν, αν μη τι άλλο, μια ασυνήθιστη κατάσταση για ένα από τα πιο εμβληματικά κτήρια της πρωτεύουσας και αποκαλύπτουν τη σοβαρότητα της κατάστασης ως προς τη στεγανοποίησή του.

Τα νερά, όσο διαρκούσε η βροχόπτωση, έπεφταν με ένταση από την οροφή, δημιουργώντας μια μικρή λίμνη στο δάπεδο του υπογείου, ενώ νερά έπεφταν επίσης και πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Η εικόνα αυτή προφανώς και δεν αρμόζει σε ένα τόσο σημαντικό μέγαρο όπως αυτό του Κοινοβουλίου και εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την επάρκεια των τεχνικών υποδομών και την αντοχή του σε ακραία καιρικά φαινόμενα.

Αν μη τι άλλο, θα πρέπει να επιληφθούν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες, που ενημερώθηκαν σχετικώς, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Αρκετά πιθανοί, επίσης, θα πρέπει να θεωρούνται οι έλεγχοι και σε άλλα σημεία του κτηρίου, ώστε να διασφαλιστεί πως δεν θα προκληθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.