Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Atena».

Λίγο μετά τις 17:30 το απόγευμα της Τρίτης «άνοιξαν οι ουρανοί» στην Αττική, με τα φαινόμενα να εμφανίζονται αρχικά στα δυτικά και να επεκτείνονται σε όλη την περιφέρεια.

Σφοδρή βροχόπτωση έπληξε το κέντρο της Αθήνας, όπως φαίνεται στο ακόλουθο βίντεο.

Πλημμύρισαν οι δρόμοι σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας, όπως στο Γαλάτσι, στους Αμπελόκηπους, στον Κεραμεικό, στο Κολωνάκι και την Κυψέλη.

⛈️Νέο βίντεο τα πλημμυρικά φαινόμενα στην Κυψέλη❗️Βίντεο : Αλέξανδρος Χατήρας

Posted by Forecast Weather Greece on Tuesday, September 10, 2024

⛈️Σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα και στο Γαλάτσι από την ισχυρή καταιγίδα που πέρασε από την Αττική❗️Βίντεο : Matina Theofanaki

Posted by Forecast Weather Greece on Tuesday, September 10, 2024

Δείτε φωτογραφίες:

Πάνω από 70 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω της έντονης βροχής

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, μέχρι τις 19.30 το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος είχε δεχτεί 47 κλήσεις για την Αττική κυρίως από περιοχές του δήμου Αθηναίων (Πατήσια- Κυψέλη), αλλά και από Ψυχικό και Γαλάτσι.

Από αυτές οι 34 κλήσεις είναι για αντλήσεις υδάτων, οι 7 για κοπές δέντρων, οι 5 για απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες και μία για αφαίρεση αντικειμένου. Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Πυροσβεστική, στις περισσότερες αντλήσεις υδάτων οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν μπόρεσαν να ενεργήσουν λόγω χαμηλής στάθμης του νερού.

Ήχησε το 112

Μήνυμα στους κατοίκους της ανατολικής Μακεδονίας από το 112 στάλθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, ενημερώνοντας τους πολίτες για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, που θα πλήξουν την περιοχή εξαιτίας της κακοκαιρίας «Αtena». Το σκηνικό του καιρού αλλάζει και η Πολιτική Προστασία ενημερώνει τους κατοίκους των περιοχών, όπου ο καιρός θα αλλάξει επικίνδυνα.

Επίσης, το 112 ήχησε και στα κινητά των κατοίκων της Ξάνθης το απόγευμα της Δευτέρας 10/9, ενημερώνοντας τους πολίτες για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που επρόκειτο να πλήξουν την περιοχή από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, με την κακοκαιρία Atena να κάνει την εμφάνισή της.

Το μήνυμα αναφέρει πως αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή από τις πρώτες βραδινές ώρες της Τρίτης μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης και ζητείται από τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Δειτε live πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, η κακοκαιρία «Atena» τις επόμενες ώρες θα πλήξει τους νομούς Ξάνθης, Καβάλας και τις κεντροδυτικές περιοχές της Θράκης, όπως η Ροδόπη, όπου θα εκδηλωθούν δυνατές μπόρες και τοπικές καταιγίδες.

Ο Γιάννης Καλλιάνος, παράλληλα, σύστησε προσοχή στους κατοίκους της Ανατολικής Μακεδονίας και στα νησιά του Ανατολικού και Βορειοανατολικού Αιγαίου, συμπεριλαμβανομένων των Δωδεκανήσων, γιατί προς τα μεσάνυχτα της Τρίτης θα εντοπίζονται οι έντονες καταιγίδες και οι τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Από το πρωί της Τετάρτης θα επηρεαστεί το μεγαλύτερο κομμάτι του ανατολικού Αιγαίου μέχρι τα Δωδεκάνησα, τη Ρόδο και την Καστελόριζο, περιοχές που θα δοκιμαστούν με πολύ έντονες καταιγίδες.

Πάνω από 18.000 κεραυνοί από το πρωί της Τρίτης

Πάνω από 18.000 κεραυνούς κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου (meteo) από το πρωί της Τρίτης μέχρι αυτή την ώρα.