Η κακοκαιρία Atena σαρώνει τη χώρα, με τους ουρανούς να ανοίγουν και στην Αττική, ενώ τα φαινόμενα δεν αναμένεται σε καμία περίπτωση να υποχωρήσουν τις επόμενες ώρες. Αντιθέτως, θα συνεχιστούν μέχρι και αύριο τουλάχιστον.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, μίλησε στο «Star» και ανέλυσε την πορεία της κακοκαιρίας, αναφέροντας ότι τις επόμενες ώρες ξεκινάει ένας δεύτερος κύκλος ισχυρών καταιγίδων στην Κέρκυρα. Ήδη επηρεάζονται τα βόρεια τμήματα του νησιού.

«Έχουμε έναν μεγάλο πυρήνα καταιγίδων στη βορειοδυτική Ελλάδα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή της ανατολικής Μακεδονίας. Από την Καβάλα και νοτιότερα υπάρχει μια ζώνη καταιγίδων που κατευθύνεται προς την περιοχή της Θάσου», είπε χαρακτηριστικά.

«Από αργά το βράδυ σήμερα μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες αύριο εκεί θα δώσουμε τη μεγαλύτερη σημασία. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή μέχρι τις 10 ή 11 το πρωί», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Ήχησε το 112

Μήνυμα στους κατοίκους της ανατολικής Μακεδονίας από το 112 στάλθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, ενημερώνοντας τους πολίτες για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα πλήξουν την περιοχή εξαιτίας της κακοκαιρίας «Αtena». Το σκηνικό του καιρού αλλάζει και η Πολιτική Προστασία ενημερώνει τους κατοίκους των περιοχών όπου ο καιρός θα αλλάξει επικίνδυνα.

Επίσης, το 112 ήχησε και στα κινητά των κατοίκων της Ξάνθης το απόγευμα της Δευτέρας 10/9, ενημερώνοντας τους πολίτες για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που πρόκειται να πλήξουν την περιοχή από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, με την κακοκαιρία Atena να κάνει την εμφάνισή της.

Το μήνυμα αναφέρει πως αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή από τις πρώτες βραδινές ώρες της Τρίτης μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης και ζητείται από τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, τα σχολεία στην Ξάνθη – όπως και σε όλη την Περιφέρεια – θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη και ο καθιερωμένος αγιασμός με το πρώτο κουδούνι θα γίνουν την Πέμπτη.

Πάνω από 50 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω της έντονης βροχής

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική μέχρι στιγμής το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει δεχτεί 51 κλήσεις για την Αττική κυρίως από περιοχές του δήμου Αθηναίων (Πατήσια- Κυψέλη) αλλά και από Ψυχικό και Γαλάτσι. Από αυτές, οι 34 κλήσεις είναι για αντλήσεις υδάτων, οι 8 για κοπές δέντρων και οι 9 για απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες.