Για τις αντιδράσεις των ένστολων όσον αφορά στις αυξήσεις που έλαβαν αλλά και για το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» και την ακρίβεια, ερωτήθηκε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ερωτηθείς από το newsbeast.gr για την δυσαρέσκεια που έχουν εκφράσει οι ένστολοι, ο Παύλος Μαρινάκης είπε: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πούμε ποτέ ότι όσα κάνουμε για τους ένστολους είναι αρκετά. Χρειάζονται περισσότερα. Οι πόροι όμως είναι συγκεκριμένοι. Ευτυχώς υπάρχουν πλεονάσματα».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι: «Ως προς τους ένστολους δεν είναι μόνο η αύξηση του νυχτερινού είναι και μια σειρά από άλλες παρεμβάσεις όπως:

  • Οι αυξήσεις του 2024 σε όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους
  • Οι αυξήσεις στα επιδόματα παιδιών
  • Οι αυξήσεις στα επιδόματα σε θέσεις ευθύνης
  • Το επίδομα ειδικών συνθηκών

Ο κ. Μαρινάκης είπε ακόμα ότι οι ένστολοι θα πάρουν και το 2025 και τις αντίστοιχες αυξήσεις που θα πάρουν οι δημόσιοι υπάλληλοι ενώ θα δουν αύξηση στις αποδοχές τους και μέσα από την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Και κατέληξε: «Χρειάζονται περισσότερα και αυτός είναι ο βασικός στόχος της κυβέρνησης».

Όσον αφορά στο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» για τα σχολεία και την κριτική της αντιπολίτευσης για τον τρόπο χρηματοδότησής του ο Παύλος Μαρινάκης απαντώντας τόνισε ότι «είναι δεδομένο ότι τα 250 εκατομμύρια θα κοιτάξουμε να αυξηθούν για να ενισχυθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα».

Για τις συγχωνεύσεις τμημάτων σημείωσε ότι «το υπουργείο αυξάνει το δυναμικό των εκπαιδευτικών με μόνιμους διορισμούς και πως οι συγχωνεύσεις μπορεί να μην ξεπερνούν το 1,5% των τμημάτων».

Τέλος, για το θέμα της αντιμετώπισης της ακρίβειας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αντέτεινε ότι «Είναι δεδομένο ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί να νοικοκυριά αλλά αυτά που κάνουμε μειώνουν τις συνέπειες για τους πολίτες. Για 4ο συνεχόμενο μήνα έχουμε αποκλιμάκωση των τιμών στα σούπερ μάρκετ. Έχουμε κάποιες αυξήσεις τιμών σε υποκατηγορίες αλλά η πολιτική που εφαρμόζουμε είναι πιο αποδοτική σε πανευρωπαϊκό επίπεδο».

Και υπογράμμισε: «Ακόμα και αν έχουμε και άλλη αποκλιμάκωση τιμών οι έλεγχοι δεν θα σταματήσουν. Η ΔΙΜΕΑ αλλά και όλες οι υπηρεσίες δεν θα εφησυχάσουν. Αντιλαμβανόμαστε την δυσκολία κάθε νοικοκυριού αλλά μεγάλο μέρος της αύξησης απορροφήθηκε από την ακρίβεια».