Όλο και περισσότερες γυναίκες στον κόσμο χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της αισθητικής χειρουργικής για να βελτιώσουν την εμφάνισή τους, διορθώνοντας ή αν θέλετε βελτιώνοντας, στοιχεία που δεν τους αρέσουν στο πρόσωπο και στο σώμα τους. Τί συμβαίνει όμως με τις Γαλλίδες; Οι πιο κομψές γυναίκες στον πλανήτη αγκαλιάζουν τις ατέλειές τους ή έχουν γίνει κι αυτές fans του πλαστικού χειρουργού;

Σύμφωνα με το βιβλίο των Anne Berest, Audrey Diwan, Carolline de Maigret και Sophie Mas «Πώς να είσαι Παριζιάνα όπου κι αν βρίσκεσαι, έρωτας στυλ και κακές συνήθειες» οι Γαλλίδες δεν συμπαθούν ιδιαίτερα την αισθητική χειρουργική και καταφεύγουν σε αυτή μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο.

Οι Παριζιάνες θέλουν να περάσουν προς τα έξω την εντύπωση πως δεν υποβάλλουν ποτέ τον εαυτό τους σε πλαστικές επεμβάσεις, γιατί πιστεύουν ότι πρέπει κανείς να αποδέχεται το σώμα του και να το ομορφαίνει μέσα από μια διαρκή και συναρπαστική διαδικασία αυτογνωσίας, ωστόσο αυτό δεν ισχύει απόλυτα. Οι Γαλλίδες πηγαίνουν στον πλαστικό χειρουργό αλλά με μέτρο και υπό προϋποθέσεις.

Μέχρι πριν μερικά χρόνια, η αισθητική χειρουργική αντιμετωπιζόταν στη Γαλλία ως σύμπτωμα δυο ανησυχητικών προβλημάτων: του υπερφύαλου πνεύματος και της μανιοκατάθλιψης. Ωστόσο σήμερα οι Γαλλίδες παρεμβαίνουν στο πρόσωπο και στο σώμα τους αλλά με τον δικό τους τρόπο και κανόνες.

Διαλέγουν ένα και μόνο ένα πράγμα που θα διορθώσουν πάνω τους, δηλαδή μία μόνο επέμβαση. Αυτό είναι το σημείο που πραγματικά τους δημιουργεί πρόβλημα. Μπορεί να είναι η μύτη, τα χείλη, το στήθος ή η κοιλιά τους. Αλλά πάντοτε είναι ένα. Δεν θα υποβληθούν σε πολλές πλαστικές επεμβάσεις.

Επίσης καθυστερούν όσο το δυνατόν περισσότερο την παρέμβαση στις ρυτίδες τους. Σπάνια μια Γαλλίδα έχει επέμβει στο πρόσωπό της σε ηλικία μικρότερη των 35 ετών. Κατά γενικό κανόνα, ξεκινούν να επεμβαίνουν στο πρόσωπό τους στην ηλικία των 40 ετών κάνοντας μπότοξ μόνο μία φορά το χρόνο για να μην γίνεται εμφανές και χρησιμοποιούν επίσης υαλουρονικό οξύ αλλά με σύνεση. Σε βλεφαροπλαστική θα καταφύγουν συνήθως μετά τα 50, ενώ σε λίφτινγκ σίγουρα μετά τα 60 τους.

Σε αντίθεση με άλλες χώρες, στη Γαλλία η πλαστική χειρουργική δε σημαίνει οικονομική άνεση. Μια αισθητική επέμβαση θεωρείται επιτυχημένη μόνο αν δεν είναι εμφανής και στο Παρίσι ούτε μιλούν γι αυτή, ούτε αποκαλύπτουν σε τί υποβλήθηκαν. Η βασική αρχή στην οποία υπακούουν όλες οι Γαλλίδες πιστά, είναι ότι κάνουν να μην «παγώσει» τις εκφράσεις τους και να μην τις μετατρέψει σε αγάλματα.