Ακούγουντας για τη Νάπολη στο μυαλό των περισσοτέρων έρχεται με τη μία ο Ντιέγκο Μαραντόνα, μιας και ο «θεός της μπάλας» συνέδεσε το όνομα και την καριέρα του με την ομώνυμη ομάδα. Φυσικά, έρχεται στο μυαλό και η Σοφία Λόρεν, αφού η κορυφαία ιταλίδα ηθοποιός γεννήθηκε στη Νάπολη.

Και ο τόπος που γέννησε τη Λόρεν, δεν γίνεται να μην έχει και ο ίδιος μια… αβάσταχτη γοητεία. Και αυτήν θα την ανακαλύψετε από κοντά, από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα βρεθείτε στην ιστορική πόλη του ιταλικού νότου. Η Νάπολη είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας και μία από τις αρχαιότερες κατοικημένες πόλεις στον κόσμο.

Ναπολη

Έχει πολλά αξιοθέατα και σημαντικά μνημεία, αλλά κι επιλογές για περάσετε δημιουργικά κι ευχάριστα τις ημέρες της παραμονής σας. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε πριν ταξιδέψετε σε αυτήν, να ενημερωθείτε για το ποιες είναι οι κακόφημες περιοχές που θα πρέπει να αποφύγετε.

Ναπολη

Το σίγουρο είναι, πάντως, πως το Ιστορικό Κέντρο της – ανήκει στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1995 – θα σας ξετρελάνει. Στενά λιθόστρωτα δρομάκια, πλατείες, μπαρόκ εκκλησίες, μεσαιωνικά σπίτια, καταστήματα, εστιατόρια, κ.α., όλα βρίσκονται εδώ, συνθέτοντας ένα μοναδικό σκηνικό. Στο Ιστορικό Κέντρο βρίσκεται και ο Καθεδρικός Ναός της Νάπολης, που είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου.

Ναπολη

Σε άλλα αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφτείτε είναι το Castel Sant’Elmo, μεσαιωνικό κάστρο που λειτουργεί και ως μουσείο και βρίσκεται στον λόφο Βομέρο. Το Βασιλικό Ανάκτορο της Νάπολης (Palazzo Reale di Napoli), ιστορικό ανάκτορο και μουσείο, το οποίο βρίσκεται στην πλατεία Piazza del Plebiscito.

Ναπολη

Και φυσικά, δεν φεύγει κανείς αν δεν επισκεφτεί πρώτα τον Βεζούβιο και την Πομπηία που βρίσκονται κοντά στη Νάπολη.

Ναπολη

Κι εννοείται πως στην ιταλική πόλη θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε την αυθεντική, τη σωστή την πίτσα που θα σας μείνει αξέχαστη.

Ναπολη

Και αν είστε κι εσείς θαυμαστές του Ντιέγκο Μαραντόνα, εκτός από τα πέριξ του γηπέδου της Νάπολι – που φέρει και το όνομά του- θα βρείτε και σε άλλα σημεία της πόλης γκράφιτι με τη φιγούρα του που υπενθυμίζουν ότι ο «βασιλιάς της μπάλας» έμεινε εδώ. Ωστόσο, το πιο διάσημο κι εντυπωσιακό γκράφιτι του Μαραντόνα βρίσκεται στην ισπανική συνοικία, το οποίο σχειδάστηκε το 1990.