Η δίκη του Ντομινίκ Πελικό, που νάρκωνε τη γυναίκα του και καλούσε δεκάδες άνδρες να τη βιάσουν για πάνω από μία δεκαετία, πήρε άλλη τροπή σήμερα το πρωί, όταν ο ίδιος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο για επείγουσα θεραπεία, εξαιτίας ενός ανεξήγητου κοιλιακού πόνου.

Ο δικαστής Roger Arata ανακοίνωσε ότι ο κατηγορούμενος λαμβάνει ιατρική περίθαλψη, ενώ σήμερα αναμενόταν να καταθέσει στη δίκη που έχει συγκλονίσει τη Γαλλία.

Παρά την απουσία του από το δικαστικό μέγαρο, η κόρη του Πελικό, Καρολάιν, ξέσπασε σε κλάματα, όταν άκουσε παραστατικές περιγραφές για την κακοποίηση της μητέρας της.

Η Καρολάιν οδηγήθηκε έξω από το ποινικό δικαστήριο του Vaucluse στην Αβινιόν, καθώς ένας αστυνομικός ντετέκτιβ περιέγραφε με λεπτομέρεια πώς ο πατέρας της είχε οργανώσει τους βιασμούς σε βάρος της μητέρας της, Ζιζέλ Πελικό.

Ο αστυνομικός ερευνητής, Stephan Gal, περιέγραψε στο δικαστήριο πώς ο Πελικό είχε στρατολογήσει δεκάδες άνδρες μέσω διαδικτύου, τους οποίους προσκάλεσε στο σπίτι τους, σε χωριό κοντά στην Αβινιόν, για να κακοποιήσουν τη σύζυγό του, ενώ βρισκόταν αναίσθητη την περίοδο μεταξύ των ετών 2011 και 2020.

Ο συνταξιούχος ηλεκτρολόγος έχει ήδη παραδεχτεί ότι έβαζε ισχυρά ηρεμιστικά στο βραδινό γεύμα της συζύγου του, Ζιζέλ καθώς και στο ροζέ κρασί της, για σχεδόν μία δεκαετία, ώστε να την αναισθητοποιεί.

Η Αστυνομία βρήκε επίσης ανατριχιαστικές φωτογραφίες της Καρολάιν και της Ζιζέλ σε μια συλλογή περίπου 200.000 εικόνων και βίντεο που διατηρούσε σε ένα αρχείο υπολογιστή.

Περίπου 84 άντρες που είχε γνωρίσει σε ένα chatroom στο διαδίκτυο έφταναν διαδοχικά, κρυφά, στο λιτό σαλέ, για να βιάσουν τη Ζιζέλ στο συζυγικό κρεβάτι.

Από την πλευρά του, ο φαινομενικά τρυφερός σύζυγος και αφοσιωμένος πατέρας τριών παιδιών, που είχε μετακομίσει στη νότια Γαλλία μετά τη συνταξιοδότησή του, κατηγορεί τη σύζυγό του και την Αστυνομία ότι του κατέστρεψαν την ειδυλλιακή ζωή στην Προβηγκία.

Ζιζέλ Πελικό

Είπε στους ψυχολόγους ότι η σύζυγός του έφταιγε για τις πράξεις του, επειδή αρνήθηκε να συμμετάσχει σε ανταλλαγή συντρόφων.

Η ψυχολόγος, Annabelle Montagne, είπε στο δικαστήριο της Αβινιόν χθες το πρωί ότι πήρε κατάθεση από τον Πελικό τον Δεκέμβριο του 2020, ενάμιση μήνα αφότου τέθηκε υπό κράτηση, όπου παραδέχτηκε ότι κακοποιούσε τη σύζυγό του.

«Ο Πελικό είπε: “Η γυναίκα μου κι εγώ είχαμε μια συζήτηση για το swinging, αλλά δεν συμφώνησε, οπότε τη νάρκωσα“», είπε η ψυχολόγος.

Η Montagne ανέφερε επίσης ότι ο Πελικό υποστήριξε ότι αγαπούσε τη γυναίκα του. Ωστόσο, πρόσθεσε:
«Βλέπει τη σύντροφό του ως αντικείμενο για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές και ναρκισσιστικές του ανάγκες. Η γυναίκα του είναι τότε ένα αντικείμενο και όχι πια το πρόσωπο της ολοκληρωτικής αγάπης».

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ένας άλλος ψυχολόγος φυλακών είπε χθες στο δικαστήριο ότι ο Πελικό είχε «διχασμένη προσωπικότητα», δεν είχε ενσυναίσθηση και κληρονόμησε την ιδιοσυγκρασία του πατέρα του, ο οποίος λέγεται ότι ήταν βίαιος κακοποιός.

Κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων μετά τη σύλληψή του, που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2020, ο Πελικό υποστήριξε ότι η κακοποίηση της επί 50 χρόνια συζύγου του, Ζιζέλ, θα είχε συνεχιστεί, αν δεν είχε συλληφθεί.

Άλλη ψυχολόγος, Marianne Douteau, είπε χθες στο δικαστήριο ότι ο πελάτης της παραπονέθηκε για τη σύλληψή του, ισχυριζόμενος ότι η υπόθεση έχει καταστρέψει τη ζωή του και ότι αυτός και η σύζυγός του θα μπορούσαν να είχαν συνεχίσει σε έναν ευτυχισμένο γάμο, αν δεν είχαν ανακαλυφθεί τα παραπτώματά του.

«Ισχυρίζεται ότι όλα θα μπορούσαν να είχαν συνεχιστεί όπως πριν, αν δεν είχε συλληφθεί. Ο ίδιος λέει πως η Ζιζέλ δεν θα ήξερε τίποτα, θα συνέχιζαν να είναι χαρούμενοι», είπε.

Εντωμεταξύ, ο πατέρας του Πελικό, Ντενίς, λέγεται ότι ήταν ένας μοχθηρός ξυλοκόπος που έστειλε τον γιο του στη δουλειά από την ηλικία των 14 ετών και παρακρατούσε το 80% του μισθού του. Οι γονείς του είχαν επίσης ένα νεαρό κορίτσι, το οποίο λέγεται ότι κακοποίησε ο Ντενίς.

Ο ψυχολόγος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Πελικό είχε κληρονομήσει μια προσωπικότητα όπως αυτή του πατέρα του, θυμωμένος, πεισματάρης και παρορμητικός.

«Ο Ντομινίκ Πελικό προέρχεται από μια προβληματική οικογένεια στην οποία κακοποιήθηκαν μικρά παιδιά. Έχει μια διπλή προσωπικότητα. Είναι πατριάρχης, αλλά είναι και ανεύθυνος και χειριστικός. Πίσω από τις κλειστές πόρτες δεν σέβεται τα όρια. Έχει μια διχασμένη προσωπικότητα ανάμεσα στο άτομο που θέλει να είναι και στο άτομο που είναι. Δεν δείχνει καμία ενσυναίσθηση, αλλά δεν είναι αυθεντικός (στις εκφράσεις αγάπης προς τη γυναίκα του)», κατέληξε.

Ο ψυχολόγος ανέφερε, επίσης, ότι ο Πελικό παραδέχτηκε ότι ήταν πολύ απαιτητικός σεξουαλικά και αναζητούσε συστηματικά σεξ στο διαδίκτυο.

Σήμερα το απόγευμα ο Πελικό επρόκειτο να μιλήσει στο ποινικό δικαστήριο Vaucluse στην Αβινιόν.

Ο 71χρονος αποχώρησε από το δικαστήριο χθες, αφού η δικηγόρος του, Beatrice Zavarro, είπε στον δικαστή Roger Arata ότι χρειαζόταν επείγουσα θεραπεία για κοιλιακό άλγος.

Σήμερα, δεκάδες μέλη του ακροατηρίου έκαναν ουρά, για να παρακολουθήσουν το Τέρας της Αβινιόν να δίνει την κατάθεσή του μπροστά στη σύζυγό του, Ζιζέλ, και τα παιδιά του, Ντέιβιντ, Καρολάιν και Φλοριάν.

Ωστόσο, καθώς ξεκίνησε η δικαστική συνεδρίαση, ο δικαστής Arata ανακοίνωσε ότι ο βασικός κατηγορούμενος εξακολουθούσε να είναι σοβαρά άρρωστος και χρειαζόταν ιατρική φροντίδα.

Παραμένει ασαφές εάν θα βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας τόσο ώστε να παραστεί στο δικαστήριο και να δώσει κατάθεση αργότερα σήμερα.