Υλικά

  • 100 γραμμάρια γιαούρτι αγελαδινό
  • 3 αυγά
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι του κρασιού σπορέλαιο
  • 400 γραμμάρια αλεύρι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • φέτες από 1 λεμόνι για διακόσμηση

sidagi.gr


Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το γιαούρτι μέσα σ’ ένα μπολ. Προσθέτουμε τα αυγά και τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και δουλεύουμε καλά όλα μαζί τα υλικά. Ρίχνουμε το λάδι μαζί με το μπέικιν, το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα, την πασπαλίζουμε με γαλέτα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε το γλυκό στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.

Το βγάζουμε από το φούρνο και με μια οδοντογλυφίδα, ανοίγουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.

Το περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού, αφού προηγουμένως τον έχουμε διαλύσει στη ζάχαρη. Αφήνουμε το γλυκό για αρκετή ώρα σε δροσερό μέρος, ώσπου να ποτίσει καλά.