Υλικά
Υλικά
Για 4-6 άτομα
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 1/2 κούπα νερό σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπα ελαιόλαδο ή φυτική μαργαρίνη λιωμένη
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουταλιά της σούπας λικέρ ή κονιάκ
3-4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κόκκινη συσκευασία
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 κούπες ζάχαρη
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το κακάο και τα ανακατεύουμε με το σύρμα όλα τα υλικά, το μείγμα πρέπει να γίνει ένα μέτριο σε πηκτικότητα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα για κέικ και ρίχνουμε μέσα τα 2/3 του μείγματος μας.
Στο υπόλοιπο 1/3 μείγματος ανακατεύουμε καλά το κακάο και το περιχύνουμε πάνω από το μείγμα της φόρμας.
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά και ξεφορμάρουμε