Υλικά
Υλικά
Για 4-6 άτομα
Για την κομπόστα βύσσινο
½ κιλού βύσσινα καθαρισμένα, πλυμένα και στραγγισμένα
4 ποτήρια νερό
4 φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη
2 ξύλα κανέλας
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκοι γλυκάνισου
Για το κέικ
450 γραμμάρια γάλα φρέσκο
80 γραμμάρια βούτυρο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 αβγά τους κρόκους μόνο, ( τα ασπράδια τα κρατάμε για την μαρέγκα)
50 γραμμάρια ζάχαρη
100 γραμμάρια ψίχα ψωμιού του τοστ ή περισσεύματα από τσουρέκι
6-8 κουταλιές της σούπας κομπόστα βύσσινο την οποία έχουμε πρώτα ζεστάνει λίγο σε φούρνο μικροκυμάτων
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
Για την κομπόστα βύσσινο
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα και το γλυκάνισο. Προσθέτουμε τα βύσσινα και τα ανακατεύουμε για 10 λεπτά μαζί με το μείγμα της ζάχαρης.
Στη συνέχεια κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε να κρυώσει η κομπόστα.
Αδειάζουμε σε μπολ, τα βάζουμε στο ψυγείο 2-ώρες και σερβίρουμε.
Για το κέικ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στη συνέχεια σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε το γάλα, το βούτυρο και το ξύσμα πορτοκαλιού, την κομπόστα βύσσινο και ζεσταίνουμε ελαφρώς.
Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους των αβγών με τα 50 γραμμάρια ζάχαρης, έως ότου αφρατέψουν και αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα στο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε στο μείγμα τα τρίμματα του ψωμιού ή του τσουρεκιού ή ψωμιού τοστ και το αδειάζουμε σε ταψί που έχουμε προηγουμένως αλείψει με μια μικρή ποσότητα βούτυρο.
Ψήνουμε στον φούρνο για 50 λεπτά έως ότου δέσει.