Υλικά
- 10 φέτες ζαμπόν (λεπτές μεγάλες φέτες)
- κρέπες μεσαίο μέγεθος
- 2 κομμάτια γραβιέρα τριμμένες
- 1 κονσέρβα σπαράγγια
- Για τη μπεσαμέλ
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας σκόνη μουστάρδα ή έτοιμη
- 1 1/2 κούπα καφέ τυρί (μείγμα γραβιέρα)
- 1 κούπα καφέ γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- Για τις κρέπες
- 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 3 αυγά
- 1 1/2 κούπα καφέ γάλα
- 1 1/2 κούπα καφέ αλεύρι
- 1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Για τις κρέπες
Βάζουμε όλα τα υλικά για τις κρέπες στο κάδο του μίξερ εκτός από το γάλα και τα χτυπάμε για ένα λεπτό, προσθέτοντας λίγο-λίγο το γάλα.
Σουρώνουμε το χυλό. Βάζουμε στην κρεπιέρα ή στο τηγάνι τις κρέπες μία-μία, μέχρι να ροδίσουν και να ξεκολλάνε μόνες τους.
Στη συνέχεια αφού έχουμε ετοιμάσει όλες τις κρέπες, απλώνουμε μια φέτα ζαμπόν, παίρνουμε 2-3 σπαράγγια και τα βάζουμε δεματάκι στη μέση του ζαμπόν.
Πασπαλίζουμε με το τυρί. Διπλώνουμε το ζαμπόν και το βάζουμε μέσα σε μια κρέπα.
Για τη μπεσαμέλ
Βάζουμε όλα τα υλικά στη φωτιά για λίγη ώρα, μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε λίγο μαϊντανό.
Περιχύνουμε τις κρέπες με τη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με πάπρικα και τυρί. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.