Υλικά
- 250 ml μέλι
- 4 αυγά
- 320 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γραμ. αμύγδαλο ψιλοκομμένο
- 90 γραμ. ζάχαρη
- 230 ml ελαιόλαδο
- Λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλεύρι για το ταψί
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μέλι και τους κρόκους και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και τη σκόνη αμυγδάλου.
Στο μίξερ χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα τα ασπράδια με τη ζάχαρη. Μόλις γίνει μαρέγκα την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε το μείγμα του κέικ. Ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς.