Υλικά
- Για το κέικ
- 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
- 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
- ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 2 αυγά
- 100 γραμμάρια κομμένη σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
- Για το γλάσο μόκας
- 2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίο καφέ
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
- 2 κουταλιές της σούπας νερό
- 1 κουταλιά σούπας ρούμι
Εκτέλεση
Για το κέικ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μετράμε και το ξανά κοσκινίζουμε με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα μερικά λεπτά και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα.
Ρίχνουμε στο γάλα ένα κοφτό κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ και το προσθέτουμε στο μείγμα αλληλοδιαδόχως με το μείγμα από αλεύρι. Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε τα καρύδια.
Βάζουμε το μείγμα σε μια ρηχή φόρμα βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με αλεύρι. Ψήνουμε το κέικ στο φούρνο, σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά. Όταν κρυώσει, το σκεπάζουμε με γλάσο μόκας.
Για το γλάσο μόκας
Για να φτιάξουμε το γλάσο μόκας, αναμειγνύουμε και χτυπάμε 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη, 2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίο καφέ, 2 κουταλιές της σούπας νερό και μια κουταλιά της σούπας ρούμι.