Υλικά
- 175 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές του γλυκού μπουμπούκια λεβάντας και τριαντάφυλλου
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- Για το συνοδευτικό ποτό
- τζίντζερ τριμμένο
- λίγη βανίλια
- 300 ml νερό
- μπαστούνι κανέλας
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το βούτυρο μισολιωμένο, το αλεύρι και τα χτυπάμε με το μίξερ. Προσθέτουμε την αχνή ζάχαρη και τα άνθη συνεχίζοντας το χτύπημα.
Όταν σφίξει το μείγμα σε ζύμη, την παίρνουμε στα χέρια και την ανοίγουμε με τον πλάση να έχει περίπου 1 εκ. πάχος. Με το κουπ-πατ σε σχήμα καρδιάς σχηματίζεται τις καρδιές σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Με όση περισσέψει ξανά πλάθεται με τον πλάστη και φτιάχνετε και άλλα μπισκότα
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε λαδόκολλα, πασπαλίζουμε λίγα άνθη πάνω σε κάθε μπισκότο και τα βάζουμε να ψηθούν σε ζεστό φούρνο για 10 λεπτά στους 170 βαθμούς στον αέρα.
Τα σερβίρουμε με ένα ποτό που φτιάχνουμε βράζοντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα για 3 λεπτά. Προσθέτουμε μέλι, αν θέλουμ