Υλικά
- 1 λίτρο χυμό πορτοκαλιού
- 1 πορτοκάλι, ξύσμα
- 80 γραμμάρια ζάχαρη
- 70 γραμμάρια κορν φλάουρ
- νερό
- Για την κρέμα λεμονιού
- 1 λίτρο χυμό λεμονιού
- 1 λεμόνι, ξύσμα
- 120 γραμμάρια ζάχαρη
- 70 γραμμάρια κορν φλάουρ
- νερό
- Για την κρέμα μανταρινιού
- 1 λίτρο χυμό μανταρινιού
- 80 γραμμάρια ζάχαρη
- 70 γραμμάρια κορν φλάουρ
- 1 μανταρίνι, ξύσμα
- νερό
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό, το ξύσμα του πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και τα βράζουμε, ανακατεύοντας να διαλυθεί η ζάχαρη. Ετοιμάζουμε το κορν φλάουρ με λίγο νερό (σε μπολ) και το προσθέτουμε στο χυμό όταν πάρει βράση, ανακατεύοντας.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα ή σε ένα μεγάλο, βαθύ μπολ. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο κι ετοιμάζουμε την κρέμα λεμονιού με τον ίδιο τρόπο.
Την αδειάζουμε πάνω στην κρέμα πορτοκαλιού και παρομοίως ετοιμάζουμε την κρέμα μανταρινιού που την αδειάζουμε πάνω στην κρέμα λεμονιού που την έχουμε ήδη προσθέσει στην κρέμα πορτοκαλιού! Διατηρούμε την κρέμα στο ψυγείο.