Υλικά
- Το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 4 φλιτζάνια Ζάχαρη
- 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά του γλυκού σόδα μαγειρική
- 1 κούπα σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένη σοκολάτα
- ¼ κούπα Σπορέλαιο
- 2 λεμόνια
- ½ κούπα χυμός πορτοκάλι
- ½ κούπα χυμός λεμόνι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100 βαθμούς με αέρα. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι με 12 θήκες για κεκάκια. Κόβουμε τα λεμόνια (αφού τα πλύνουμε) στην μέση και έπειτα κάθε μισό σε 4 κομμάτια. Με κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι αφαιρούμε τις άσπρες ίνες που ενώνουν τα φετάκια λεμονιού. Αφαιρούμε και τις άκρες.
Το βάζουμε στο μπλέντερ με το λάδι , τον χυμό, το αυγό και το αλάτι. Τα αλέθουμε να γίνουν κρέμα. Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και με κουτάλι ανακατεύουμε.
Κάνουμε λακούβα στη μέση και προσθέτουμε τα υγρά υλικά δηλαδή τους χυμούς από το λεμόνι και το πορτοκάλι. Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν.
Προσθέτουμε την σοκολάτα. Ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τις θήκες κατά τα ¾ και ψήνουμε να ροδίσουν για 30 λεπτά περίπου. Είναι ψημένα όταν τα πιέζουμε στην κορυφή και έχουν επαναφορά.