Υλικά
Υλικά για 2-4 άτομα
3 κουταλιές της σούπας νερό
5-6 γλυκοπατάτες
αλάτι, πιπέρι
λίγο ρίγανη
ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
χυμό από 1 λεμόνι
1 κοτόπουλο
250 γραμμάρια συκωτάκια κότας ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας ρύζι Καρολίνα
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί και προσθέτουμε και τα συκωτάκια.
Μόλις αλλάξουν χρώμα, δηλαδή μετά από περίπου 10 λεπτά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ρύζι και το νερό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Γεμίζουμε το κοτόπουλο, το κλείνουμε με οδοντογλυφίδες ή το ράβουμε, το αλείφουμε καλά με λαδάκι, αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Απλώνουμε γύρω τις πατάτες, τις αλατίζουμε και τις περιχύνουμε με το μείγμα λαδιού, λεμονιού και μουστάρδας.
Καλύπτουμε το φαγητό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς με άνω – κάτω αντίσταση για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες.