Υλικά
Υλικά
Για 6-8 άτομα
2 μεγάλα πορτοκάλια
2 μεγάλα χοντροκομμένα λεμόνια
2 γκρέιπ φρουτ
Ζάχαρη, νερό
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε τα λεμόνια, τα πορτοκάλια, τα γκρέιπ φρουτ και ξύνετε την εξωτερική φλούδα με ψιλό τρίφτη. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και στη συνέχεια τα κόβετε στη λεπτά 2 εκ. κουβάκια.
Μετράμε ανά φρούτο και χυμό με φλιτζάνι τσαγιού και προσθέτετε τρεις φορές περισσότερο νερό (τριπλάσιο).
Τα αφήνετε να μείνουν για 12 ώρες και αφού περάσει ο απαιτούμενος χρόνος τα βράζετε για 20 λεπτά.
Τα αφήνετε για άλλες 24 ώρες και τα μετράτε.
Για κάθε φλιτζάνι τσαγιού φρούτο και χυμό υπολογίζετε ένα φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη (δηλαδή αν έχουμε 3 φλιτζάνια τσαγιού από χυμό και 3 από φρούτα υπολογίζουμε 3 φλιτζάνια ζάχαρη συνολικά).
Έπειτα βράζετε με τη μαρμελάδα και ανακατεύετε μέχρι να δέσει.
Ο λόγος που αυτή η μαρμελάδα έχει μεγάλη διεργασία μέχρι την ολοκλήρωση της είναι επειδή απαρτίζεται από 3 διαφορετικά φρούτα.