Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας κατεψυγμένα ή καλύτερα φρέσκα
  • 17 φέτες ζαμπόν
  • 17 φέτες τυρί για τοστ της προτίμησης σας
  • 2-3 μικρές ντομάτες
  • 200 γραμμάρια τυρί φέτα
  • μπεσαμέλ για τη φάρσα τυριού
  • κέτσαπ
  • Για τη μπεσαμέλ
  • 1 λίτρο γάλα
  • 15 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

sidagi.gr


Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τραβάμε την κατσαρόλα από το μάτι και προσθέτουμε όλο το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα και μόλις ομοιόμορφο μείγμα, προσθέτουμε το γάλα και βάζουμε την κατσαρόλα και πάλι στο μάτι. Προσθέτουμε και το αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.

Στη συνέχεια την αφήνουμε να κρυώσει και τη βάζουμε στο μίξερ. Τη χτυπάμε με το φτερό προσθέτοντας το τυρί. Αν βγει σφιχτή ρίχνουμε ένα αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα. Αφού ομογενοποιηθούν σταματάμε. Κόβουμε σε κομματάκια το ζαμπόν και το τυρί και τα ανακατεύουμε στη φάρσα τυριού.

Αλείφουμε με λάδι 14 φόρμες για τάρτες και απλώνουμε επάνω τα φύλλα. Πατάμε να βουλιάξει το φύλλο σε κάθε τάρτα και έπειτα το κόβουμε γύρω – γύρω.

Με ένα κομματάκι ζυμαράκι πατάμε το φύλλο σε κάθε τάρτα για να εφαρμοστεί καλά. Με ένα μαχαιράκι τρυπάμε το φύλλο σε μερικά σημεία για να μη φουσκώσει πολύ. Αλείφουμε τα πιτσάκια με κέτσαπ και βάζουμε μπόλικη γέμιση.

Κόβουμε σε φέτες λεπτές τις τομάτες και βάζουμε από μία σε κάθε πιτσάκι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά το φύλλο και να πάρουν χρώμα.