Υλικά

  • 3 φύλλα ζελατίνης
  • 200 γραμμάρια φράουλες
  • 120 γραμμάρια τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • 100 ml άπαχο γιαούρτι
  • 75 γραμμάρια μπισκότα
  • 15 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος ή υγείας
  • 15 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο

sidagi.gr


Εκτέλεση

Στο μπλέντερ ρίχνετε σε κομμάτια τα μπισκότα και τα θρυμματίζετε. Στη συνέχεια λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά. Ανακατεύετε καλά με τα μπισκότα και στρώνετε το μείγμα σαν βάση σε μια μεταλλική φόρμα με αποσπώμενο τοίχωμα. Αφήνετε να κρυώσει.

Ψιλοκόβετε τα ¾ της φράουλας στο μίξερ και έπειτα ανακατεύετε καλά με το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το γιαούρτι. Σε ένα μπεν-μαρί, λιώνετε τη ζελατίνα με 4 κουταλιές της σούπας κρύο νερό και στη συνέχεια ενώνετε με το μίγμα της φράουλας.

Ρίχνετε όλο το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου και αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο για περίπου 2-3 ώρες. Ανοίγετε τη φόρμα και σερβίρετε με μικρά κομματάκια φράουλας στην κορυφή.