Υλικά
- 220 γραμμάρια κάσιους
- 220 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης
- 220 γραμμάρια φρούτα γλασαρισμένα
- 100 γραμμάρια αμύγδαλα λευκά ελαφρώς καβουρδισμένα στο φούρνο
- 600 γραμμάρια κουβερτούρα κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 80 γραμμάρια μέλι
- Για το γλάσο
- 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 20 γραμμάρια Μέλι
- Λίγο ξύσμα πορτοκάλι/λεμόνι
- 2 κομμάτια γλυκάνισο
- 150 γραμμάρια κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι στους 90 βαθμούς. Στη συνέχεια λιώνουμε την κουβερτούρα στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί και αναμειγνύουμε με την κρέμα γάλακτος και το μέλι πολύ καλά. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τα γλασαρισμένα φρούτα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα του 1½ κιλού και την τοποθετούμε στο ψυγείο έως ότου το μείγμα σφίξει. Όταν παγώσει, ξεφορμάρουμε και γλασσάρουμε.
Για το γλάσο σοκολάτας
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το γλυκάνισο στους 90 βαθμούς, ρίχνουμε το μείγμα πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα, ομογενοποιούμε πολύ καλά και όταν η θερμοκρασία πέσει γλασάρουμε.