Υλικά
- 2 μοσχαρίσιες μπριζόλες
- 100 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
- Τη σάρκα από 4 πορτοκάλια
- Το ξύσμα της φλούδας από 4 πορτοκάλια
- 250 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού
- 150 γραμμάρια κόκκινο κρασί
- 1 κύβο ζωμό πουλερικών λιωμένο σε 200 γραμμάρια νερού
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- Αλάτι
- Άσπρο πιπέρι
Εκτέλεση
Παίρνουμε τις δύο μπριζόλες και τις αλατοπιπερωνουμε. Στη συνέχεια τηγανίζουμε με φρέσκο βούτυρο για 10 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσέχουμε να μην καεί το βούτυρο.
Αφαιρούμε τις μπριζόλες και ρίχνουμε στο τηγάνι τα πορτοκάλια, το ξύσμα, το χυμό, το κρασί, το ζωμό και το μέλι. Μόλις πάρει βράσει βάζουμε μέσα τις μπριζόλες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά (ίσα που να βράζει) και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Αφαιρούμε τις μπριζόλες από το τηγάνι και περιχύνουμε από πάνω με τη σάλτσα πορτοκάλι.