Υλικά
- Για 6-8 άτομα
- 200 γραμμάρια αλεύρι
- 40 γραμμάρια κόρν φλάουρ
- 100 γραμμάρια φουντούκια, τριμμένα σε σκόνη
- 50 γραμμάρια φουντούκια σπασμένα σε χοντρά κομμάτια για πασπάλισμα
- λίγο άχνη ζάχαρη
- 300 γραμμάρια βούτυρο
- 300 γραμμάρια ζάχαρη
- 6 αυγά (χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους)
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Έπειτα στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και σταδιακά ρίχνουμε και τους κρόκους.
Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Το αδειάζουμε σε ένα μπολ και καθαρίζουμε τον κάδο.
Βάζουμε στον κάδο τα ασπράδια και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το κορν φλάουρ και τη σκόνη φουντουκιού.
Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από αυτό το μείγμα στο μπολ με το χτυπημένο βούτυρο και προσθέτουμε και τη μισή μαρέγκα.
Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και έπειτα ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα αλευριού φουντουκιού και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε ξανά απαλά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 22 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Σκορπίζουμε από πάνω τα χοντροσπασμένα φουντούκια και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.