Υλικά

  • Για 4-6 άτομα
  • 1 κρεμμύδι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κιλό πλυμένα βλήτα
  • 100 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

sidagi.gr

Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής

Ρίχνετε τα βλήτα σε βραστό και αλατισμένο νερό και τα αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά. Στη συνέχεια τα σουρώνετε και τα βάζετε σε ένα μπολ.

Τρίβετε στον τρίφτη ένα κρεμμύδι.

Σε ένα τηγάνι βάζετε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτετε το κρεμμύδι. Ανακατεύετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Όταν ροδίσει, ρίχνετε σιγά- σιγά τα βλίτα. Ανακατεύετε καλά. αφήνετε να πάρει μία βράση. Στο τέλος προσθέτετε το τυρί.

Ανακατεύετε. Προσθέτετε πιπέρι και αν δεν είναι αλμυρό το τυρί, προσθέτετε και αλάτι.