Υλικά

  • Για 4-6 άτομα
  • 75 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 γραμμάριο κόκκινο πιπέρι
  • 1 αυγό
  • 250 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως (προτιμείστε από μύλο)
  • 125 γραμμάρια μαργαρίνη
  • 75 γραμμάρια φυτίνη
  • 45 γραμμάρια λευκό κρασί
  • 3 γραμμάρια αλάτι
  • 75 γραμμάρια μαλακό αλεύρι (κοσκινισμένο)
  • 5 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ

sidagi.gr
Εκτέλεση

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την μαργαρίνη, την φυτίνη, το λευκό κρασί, το αλάτι, την τριμμένη κεφαλογραβιέρα, το κόκκινο πιπέρι και το 1 αυγό. Τα χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα για 3 λεπτά και μετά για 5 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα.

Χαμηλώνουμε στη μικρή ταχύτητα και χωρίς να κλείσουμε το μίξερ προσθέτουμε το αλεύρι ολικής αλέσεως, το κοσκινισμένο μαλακό αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε για 7 λεπτά.
Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο, την βάζουμε σε διάφανη μεμβράνη και την τυλίγουμε. Τη βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Τη βγάζουμε και την πλάθουμε σε μακρόστενα σχήματα (κριτσίνια)

Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στην οποία έχουμε απλώσει λαδόκολλα. Προσοχή όμως! Πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν όταν φουσκώσουν.

Αλείφουμε την επιφάνειά τους με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά περίπου.