Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη ότι ο δασμός 25% που επιβάλλεται στα αυτοκίνητα που εισάγονται από τον Καναδά στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να αυξηθεί.

«Όταν βάζω δασμούς στον Καναδά – πληρώνουν 25 τοις εκατό – αλλά αυτό θα μπορούσε να αυξηθεί, όσον αφορά τα αυτοκίνητα», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο. «Το μόνο που κάνουμε είναι ότι λέμε: «Δεν θέλουμε τα αυτοκίνητά σας, με όλο το σεβασμό. Θέλουμε, πραγματικά, να φτιάξουμε τα δικά μας αυτοκίνητα».

Η τοποθέτηση αυτή εντείνει τις ανησυχίες για πιθανή νέα επιδείνωση στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Καναδά, σε μια συγκυρία όπου οι δασμοί και οι εμπορικοί περιορισμοί αποτελούν βασικά θέματα στην παγκόσμια οικονομική σκηνή.