Υλικά
- Για 6-8 άτομα
- 1 λίτρο λευκό ρούμι
- 4 φλιτζάνια άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη
- 750 γραμμάρια φρέσκιες φράουλες
- 1 λίτρο βότκα
Εκτέλεση
Τις φράουλες που θα περισσέψουν γευτείτε τις με ζάχαρη ή σαντιγί! Σε ένα μεγάλο δοχείο που κλείνει αναμείξτε το ρούμι, τη βότκα και τη ζάχαρη.
Πλύνετε τις φράουλες, αφαιρέστε το κοτσάνι και κόψτε τις στα δύο. Προσθέστε τις φράουλες στο αλκοολούχο μίγμα, ανακατέψτε, κλείστε ερμητικά το καπάκι και αφήστε το ποτό να «ξεκουραστεί» για τρεις μήνες, ανακατεύοντας το σε αραιά διαστήματα.
Μετά το πέρας των τριών μηνών, σουρώστε το λικέρ και βάλτε το σε μπουκάλια.