Υλικά
Αν λατρεύετε το συγκεκριμένο γλυκό τότε θα σας αρέσει λίγο ξινούλικο!Τρίβουμε τα μπισκότα και τα αμύγδαλα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
Τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και τα στρώνουμε σε φόρμα 28 εκατοστών, με στεφάνι ή τσέρκι ρυθμιζόμενο.
Ανάβουμε για λίγο το φούρνο και ψήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Χτυπάμε την κρέμα τυρί με την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Διαλύουμε το ζελέ λεμόνι σε 1 φλυτζάνι του καφέ βραστό νερό. Αφού κρυώσει ενσωματώνουμε στα χτυπημένα υλικά το ζελέ και ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Κατόπιν ρίχνουμε μαρμελάδα λεμόνι από πάνω και σερβίρουμε το γλυκό παγωμένο.
Tips!
Χρησιμοποιήστε ξύσμα από ένα λεμόνι μέσα στην κρέμα τυριού δίνει πλούσια γεύση. Αυτό για τους πολύ απαιτητικούς στη γεύση του λεμονιού.
Υλικά
Για 6-8 άτομα:
1 ½ πακέτο μπισκότα
120 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
400 γραμμάρια τυρί κρέμα
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος Νουνού
1 ζελέ λεμόνι
50 γραμμάρια αμύγδαλα
1 μαρμελάδα λεμόνι