Υλικά
- 400 γραμμάρια λιγκουίνι
- 20 γαρίδες ( χωρίς το κέλυφος)
- 1 ματσάκι σπαράγγια
- 250 γραμμάρια σπανάκι και ρόκα ανάμεοκτα
- 1 λεμόνι ( θα χρειαστούμε το χυμό και το ξύσμα του)
- ½ πορτοκάλι ( θα χρειαστούμε το χυμό και το ξύσμα του)
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- για το πέστο:
- 50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
- 3 κουταλιές της σούπας εστραγκόν φρέσκο ψιλοκομμμένο ή ½ κουταλιά της σούπας εστραγκόν αποξηραμένο
- 3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Γαρίδες και ζυμαρικά και πέστο με παρμεζάνα…
Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά του πέστο στο μπλέντερ μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση, 1 κουταλιά της σούπας κοφτή αλάτι και ανοίγουμε τη φωτιά στη μέγιστη ένταση.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά και τα βράζουμε.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Σβήνουμε με το χυμό πορτοκάλι και το χυμό λεμόνι και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
Διατηρούμε ζεστές τις γαρίδες.
Πλένουμε τα σπαράγγια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε διαγωνίως σε κομμάτια 4-5 εκατοστών.
Στη συνέχεια, τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά.
Σουρώνουμε και ανακατεύουμε με τις γαρίδες.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα λιγκουίνι με 8 κουταλιές από το πέστο.
Προσθέτουμε το μείγμα γαρίδων και σπαραγγιών.
Ανακατεύουμε απαλά και λίγο πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε τα φύλλα ρόκας και σπανακιού.
Xρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Xρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr