Υλικά
- 1 κιλό μικρές πατάτες, κομμένες στη μέση
- 1 συσκευασία έτοιμο τζατζίκι
- 2 κλωναράκια σέλινου, σε λεπτές φέτες
- 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 κ. γλ. πιπέρι
- 1 κ. σ. ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα, προαιρετικά
Εκτέλεση
- Βράστε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, 10-15 λεπτά. Σουρώστε και αφήστε να κρυώσουν καλά.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το τζατζίκι, το σέλινο, το γιαούρτι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και, αν θέλετε, το δυόσμο.
- Ρίξτε τη σος με το κουτάλι πάνω από τις πατάτες και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν καλά όλες.
- Βάλτε τις πατάτες στο ψυγείο, σκεπασμένες, μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
- Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρετε.