Υλικά
- 300 ml φυσικό χυμό πορτοκάλι (είτε έτοιμο)
- 60 ml σπορέλαιο
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 60 γρ. τρούφα σοκολάτας
- 1- 2 κ. σ. μέλι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Στύψτε το χυμό και προσθέστε τη μαγειρική σόδα. Ανακατέψτε μέχρι να αφρίσει ο χυμός.
- Προσθέστε το σπορέλαιο και ανακατέψτε.
- Προσθέστε στο μείγμα σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι.
- Ανακατέψτε και τέλος προσθέστε την τρούφα και το μέλι.
- Μοιράστε σε λαδωμένα φορμάκια και ψήστε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.
- Πριν σερβίρετε αφήστε να κρυώσουν για 5- 10 λεπτά αφού ψηθούν.