Υλικά

  • 3 φλ. τσαγιού ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 φλ. τσαγιού χυμό μυδιών (ζωμός από μύδια στον ατμό)
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • 2 πρέζες νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 2 φιλέτα γαύρου
  • 360 γρ. γλώσσα, σε κομμάτια
  • 1/2 κιλό γαρίδες, καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες
  • Αλάτι κατά βούληση
  • 1 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1/2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • 1/2 κ. σ. ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
  • 1 πρέζα ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο

Εκτέλεση

  1. Πολτοποιήστε τα ντοματίνια και το χυμό από τα μύδια στο μπλέντερ μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Σουρώστε το μείγμα μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι σε ένα μπολ.
  2. Συνδυάστε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τον γαύρο και 1 πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού σε ένα τηγάνι.
  3. Τοποθετήστε σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι το σκόρδο και τα κρεμμύδια να αρχίσουν να μαλακώνουν, περίπου 3 λεπτά.
  4. Ανακατέψτε το μείγμα ντομάτας. Αφήστε το να σιγοβράσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μειώστε τη φωτιά στο μέτριο και σιγοβράστε το στιφάδο, περίπου 10 λεπτά.
  5. Προσθέστε τη γλώσσα και τις γαρίδες στο στιφάδο και αλατίστε. Αυξήστε τη φωτιά σε υψηλή θερμοκρασία. Σκεπάστε το τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι το ψάρι να ξεφλουδίσει εύκολα με ένα πιρούνι, περίπου 5 λεπτά.
  6. Ανακατέψτε το μαϊντανό, το βασιλικό, τη ρίγανη και το δεντρολίβανο. Αδειάστε το στιφάδο σε ένα ζεστό μπολ. Περιχύστε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίστε με 1 πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού από πάνω.
  7. Σερβίρετε με τραγανό ψωμί.