Τις τελευταίες δεκαετίες παρατηρείται έξαρση των νόσων με δυσανεξία στην γλουτένη, η οποία βρίσκεται σχεδόν παντού, αλλά όχι σε αυτή τη γλυκιά συνταγή!
Υλικά (5-6 μερίδες)
- 2 ώριμες μπανάνες
- 2 ασπράδια
- 60 γρ. μέλι
- 100 γρ. βούτυρο καρπού της επιλογής σας (προτείνω αμυγδάλου)
- 1 κ.γ. κανέλα
- 2 κ.γ. baking bowder
- 2 κ.σ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Σε ένα μπολ λιώνουμε τις μπανάνες.
- Βήμα 2: Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- Βήμα 3: Μεταφέρουμε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος με λαδόκολλα και προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας.
- Βήμα 4: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160oC, στον αέρα, για 25-30’.
- Βήμα 5: Βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε για τουλάχιστον μισή ώρα να κρυώσει προτού κόψουμε σε κομμάτια.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
- Ενέργεια: 188 kcal
- Υδατάνθρακες: 16,6 γρ.
- Πρωτεΐνη: 8,9 γρ.
- Λιπαρά: 2,7 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 0,8 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI