Τις τελευταίες δεκαετίες παρατηρείται έξαρση των νόσων με δυσανεξία στην γλουτένη, η οποία βρίσκεται σχεδόν παντού, αλλά όχι σε αυτή τη γλυκιά συνταγή!

Υλικά (5-6 μερίδες)

  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 2 ασπράδια
  • 60 γρ. μέλι
  • 100 γρ. βούτυρο καρπού της επιλογής σας (προτείνω αμυγδάλου)
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.γ. baking bowder
  • 2 κ.σ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Σε ένα μπολ λιώνουμε τις μπανάνες.
  • Βήμα 2: Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Βήμα 3: Μεταφέρουμε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος με λαδόκολλα και προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας.
  • Βήμα 4: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160oC, στον αέρα, για 25-30’.
  • Βήμα 5: Βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε για τουλάχιστον μισή ώρα να κρυώσει προτού κόψουμε σε κομμάτια.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

  • Ενέργεια: 188 kcal
  • Υδατάνθρακες: 16,6 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 8,9 γρ.
  • Λιπαρά: 2,7 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 0,8 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI