Η Δήμητρα Αλεξανδράκη εξήγησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» ότι μέχρι τα 16 της δεν ένιωθε ερωτική έλξη για αγόρια, με αποτέλεσμα η πρώτη της σχέση να είναι με κορίτσι. Το μοντέλο είπε ότι στην παιδική της ηλικία είχε επιρροές από αγόρια και ανδρικές δραστηριότητες, και παραδέχτηκε ότι ένιωθε σύγχυση σχετικά με τον σεξουαλικό της προσανατολισμό, καθώς αρχικά δεν έλκονταν από το αντίθετο φύλο.
«Η πρώτη μου συντροφική σχέση ήταν με γυναίκα. Ο τρόπος που μεγάλωνα ήταν αρκετά λάθος. Όταν έκανα παρέα μόνο με τα αγόρια και το μόνο μου ενδιαφέρον ήταν τα μηχανάκια και τα συνεργεία κι έβλεπα, ότι τα αγόρια ήθελαν κορίτσια, εγώ τα αγόρια δεν μπορούσα να τα δω ερωτικά και αισθανόμουν ότι είμαστε ένα. Εκεί μπερδεύτηκα. Δεν μπορούσα να δω τα αγόρια ερωτικά, αυτό άλλαξε μετά τα 16 μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η Δήμητρα Αλεξανδράκη συζήτησε όπως είπε, τις σκέψεις της για την ομοφυλοφιλία με τον πνευματικό της, ο οποίος της είπε ότι η θρησκεία αντιτίθεται σε αυτόν τον σεξουαλικό προσανατολισμό:
«Έχει να κάνει με το θέμα της συντροφικότητας και το πώς είναι κάποιος απέναντί σου. Βέβαια, η θρησκεία μου δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο και μου έχει πει ο πνευματικός μου, ότι δεν είναι κάτι σωστό. Τα έχω λίγο αλλιώς στο μυαλό μου. Δεν επιτρέπεται».