Τα φασολάκια προσφέρουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα, είναι υγιεινά για την καρδιά και περιέχουν πρωτεΐνες, γεγονός που αποτελεί εξαιρετική είδηση για όποιον ακολουθεί φυτική διατροφή, εξηγεί το Healthline.
Και ακόμη κι αν δεν τα συγκαταλέγετε ανάμεσα στα αγαπημένα σας φαγητά, αξίζει να τους δώσετε μια ευκαιρία. Ακολουθώντας, μάλιστα, τα τρία tips που ακολουθούν, η γεύση τους σίγουρα θα σας συναρπάσει.
Πάντα να ξεπλένετε και να μπλανσάρετε πριν καταψύξετε
Το μπλανσάρισμα των πράσινων φασολιών είναι ένα βασικό βήμα για να εξασφαλίσετε ποιοτική φρεσκάδα. Το μπλανσάρισμα αναφέρεται στην προσθήκη φρέσκων λαχανικών σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και στη συνέχεια τα αφήνετε να βράσουν για λίγα λεπτά. Το σοκάρισμα αναφέρεται στη μεταφορά αυτών των λαχανικών σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για να σταματήσει (ή να σοκαριστούν) τα φασολάκια από το να μαγειρευτούν περαιτέρω. Είναι ένα βήμα που δεν πρέπει να παραλείπετε όταν καταψύχετε φρέσκα φασολάκια.
Το μπλανσάρισμα των λαχανικών σας όχι μόνο θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε αυτήν την ευχάριστη τραγανότητα, αλλά και τα φασολάκια σας θα διατηρήσουν, επίσης, αυτή την υπέροχη πράσινη απόχρωση. Ξεκινήστε δημιουργώντας μια συγκεκριμένη διαδικασία που περιλαμβάνει μια μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη με νερό, ακολουθούμενη από ένα μπολ με παγωμένο νερό (ρίξτε κυριολεκτικά παγάκια μέσα) και στη συνέχεια ένα ταψί με χαρτί κουζίνας για να τα βοηθήσετε να στεγνώσουν. Σφραγίστε καλά και αποθηκεύστε στην κατάψυξη για έως και οκτώ μήνες.
Καταψύξτε τα φασολάκια πριν τα μαγειρέψετε
Η υφή των μαγειρεμένων πράσινων φασολιών έχει τεράστια σημασία. Θέλετε τα φασολάκια να διατηρούν μια μικρή αίσθηση τραγανότητας χωρίς να είναι υπερβολικά τραγανά. Για να αποκτήσετε αυτή την τέλεια υφή χρειάζεται σίγουρα εξάσκηση, αλλά η σωστή προετοιμασία τους κάνει, επίσης, μεγάλη διαφορά.
Το tastingtable.com αναφέρει ότι η κατάψυξη των πράσινων φασολιών πριν από το μαγείρεμά τους αποτελεί το μυστικό για λαμπερά και τραγανά πράσινα φασολάκια.
Το ενδιαφέρον είναι ότι η τεχνική αυτή λειτουργεί όπως το μπλανσάρισμα, επειδή τα κύτταρα μέσα στα φασόλια θα διασπαστούν και θα έχουν ως αποτέλεσμα μια ωραία υφή. Από εκεί και πέρα, μπορείτε να τα αφήσετε να ξεπαγώσουν και στη συνέχεια να τα μαγειρέψετε.
Το σκόρδο και το κρεμμύδι απογειώνουν τα φασολάκια
Το σκόρδο και το κρεμμύδι είναι ένα κλασικό δίδυμο και μπορεί να είναι αρκετά ισχυρά όταν χρησιμοποιούνται ωμά, αλλά αυτή η οξύτητα μειώνεται αρκετά όταν μαγειρεύονται.
Στην πραγματικότητα, τα δύο αρωματικά λαχανικά προσδίδουν μια πολύ αναγκαία γευστική ώθηση όταν παντρεύονται και εγχέονται σε πιάτα. Όταν τα κρεμμύδια μαγειρεύονται, θα παρατηρήσετε μια διακριτικά γλυκιά και umami γεύση από το λαχανικό, ενώ και το σκόρδο λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο. Ενώ είναι απίστευτα πικάντικο στην ωμή του μορφή, αναπτύσσεται μια υπέροχη γλυκιά και βουτυρένια γεύση όταν μαγειρεύεται.
Φανταστείτε τι μπορούν να κάνουν, λοιπόν, αυτά τα δύο λαχανικά στο ταπεινά φασολάκια. Μετά από ένα γρήγορο μπλανσάρισμα, το tastingtable.com συνιστά να τελειώσετε τα φασολάκια σας με ένα σοτάρισμα και στη συνέχεια να ρίξετε μέσα μερικά καραμελωμένα κρεμμύδια και σκόρδα. Κάθε κομμάτι από το μπλεγμένο κρεμμύδι και το σκόρδο θα δώσει μια απίστευτη γεύση στα πράσινα φασολάκια σας. Ολοκληρώστε τα με θαλασσινό αλάτι και φρέσκο χυμό λεμονιού, και έχετε ένα υπέροχο σπιτικό πιάτο.