Υλικά

  • 450 γρ. κιμά από χοιρινά λουκάνικα
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 2 φλ. τσαγιού γάλα 2%
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. μουστάρδα σε σκόνη
  • 6 φέτες λευκό ψωμί σε κύβους
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το λουκάνικο μέχρι να αποκτήσει καφετί απόχρωση. Τοποθετήστε σε πιάτο πάνω σε απορροφητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αυγά και ανακατέψτε με το γάλα, το αλάτι και τη μουστάρδα. Προσθέστε το ψωμί σε κύβους, το τυρί και το λουκάνικο και ανακατέψτε καλά.
  3. Αδειάστε το μείγμα σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί και τοποθετήστε στο ψυγείο για 8 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  4. Βγάλτε το ταψί από το ψυγείο 30 λεπτά πριν το ψήσιμο. Ψήστε, ακάλυπτα, στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι μόλις το βάλετε στο κέντρο.