Υλικά
- 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1 κ. γλ. κανέλα
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 1/4- 1/2 φλ. τσαγιού λάδι καρύδας
- 3/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη (ή 1/2 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου)
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 μικρή ή μισή μεγάλη (περίπου 1/2 φλιτζάνι) ώριμη μπανάνα, σε πουρέ
- 1/4 φλ. τσαγιού νερό
- 2 φλ. τσαγιού βρώμη
- 1 φλ. τσαγιού τσιπ σοκολάτας (ή κράνμπερις)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το λάδι καρύδας, την καστανή ζάχαρη και την μπανάνα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα και στη συνέχεια προσθέστε τη βανίλια και ανακατέψτε.
- Τοποθετήστε το μισό από το μείγμα με το αλεύρι σε εκείνο με το λάδι καρύδας και ανακατέψτε.
- Στη συνέχεια προσθέστε το άλλο μισό και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να επιτύχετε μια υφή παρόμοια με τα ψίχουλα ψωμιού.
- Ρίξτε το νερό και χρησιμοποιήστε τα χέρια σας μέχρι να σχηματίσετε τη ζύμη.
- Προσθέστε τα τσιπ σοκολάτας (ή τα κράνμπερις) και τοποθετήστε τη ζύμη στο ψυγείο να κρυώσει.
- Σχηματίστε τα μπισκότα και ψήστε στους 180 βαθμούς για 8-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.