Υλικά
- 2 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλ. τσαγιού γάλα 2%
- 1/2 φλ. τσαγιού και 1 κ. σ. ζάχαρη (ξεχωριστά)
- 3 κ. σ. λάδι
- 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 κ. γλ. και 1/8 κ. γλ. κανέλα τριμμένη (ξεχωριστά)
- 1/4 κ. γλ. μπαχάρι τριμμένο
- 3 μεσαία μήλα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αβγά με το γάλα, τη ζάχαρη και το λάδι.
- Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το 1/2 κ. γλ. κανέλα και το μπαχάρι, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Τέλος, προσθέστε τα μήλα και ανακατέψτε.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε μια φόρμα κέικ και πασπαλίστε με την υπόλοιπη κανέλα και ζάχαρη.
- Ψήστε για περίπου 35- 40 λεπτά.
- Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά και απολαύστε.
- Κατά προτίμηση σερβίρετέ το ζεστό.