Υλικά

  • 2 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα 2%
  • 1/2 φλ. τσαγιού και 1 κ. σ. ζάχαρη (ξεχωριστά)
  • 3 κ. σ. λάδι
  • 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. και 1/8 κ. γλ. κανέλα τριμμένη (ξεχωριστά)
  • 1/4 κ. γλ. μπαχάρι τριμμένο
  • 3 μεσαία μήλα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αβγά με το γάλα, τη ζάχαρη και το λάδι.
  3. Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το 1/2 κ. γλ. κανέλα και το μπαχάρι, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Τέλος, προσθέστε τα μήλα και ανακατέψτε.
  5. Μεταφέρετε το μείγμα σε μια φόρμα κέικ και πασπαλίστε με την υπόλοιπη κανέλα και ζάχαρη.
  6. Ψήστε για περίπου 35- 40 λεπτά.
  7. Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά και απολαύστε.
  8. Κατά προτίμηση σερβίρετέ το ζεστό.